Huurachterstand? Niet uw probleem

Jongerius Huurdesk: Proactief en creatief achter uw huur aan

Huurdesk

Jongerius Huurdesk is het label van Jongerius Gerechtsdeurwaarders/Juristen/Incasso dat specifiek ontwikkeld is voor vastgoedorganisaties met als doel het optimaliseren van het huurincassoproces. Onder vastgoedorganisaties verstaan wij woningcorporaties, vastgoed beleggers en property managers. Voor deze organisaties voeren wij al sinds onze  oprichting (1995) onze diensten uit en hebben speciaal voor de vastgoedmarkt in de loop der tijd een specifiek pallet aan dienstverlening ontwikkeld. Deze dienstverlening wordt continu doorontwikkeld.

 

Jongerius creditcheck

De beste preventie voor – oplopende - huurachterstanden is selectie aan de poort. Waarom zou u een huurcontract aangaan met iemand die de huur niet of nauwelijks kan opbrengen? En waarom zou u een huurachterstand accepteren van iemand die wel kan betalen? Jongerius heeft uitgebreide en creatieve middelen om de kredietwaardigheid van uw (potentiële) huurders te onderzoeken. En u op die manier te behoeden voor huurders die niet aan hun betalingsverplichtingen voldoen.
 

Huurcontractscan

Of u nu werkt met standaard huurcontracten of steeds individuele voorwaarden opstelt, bij huurachterstand wilt u dat uw belangen gewaarborgd zijn in waterdichte formuleringen. Jongerius gaat met vlijmscherpe blik door uw contracten heen: zijn de bepalingen over huurprijzen en aansprakelijkheden nog rechtsgeldig? Onder welke voorwaarden kan het huurcontract worden ontbonden? Ons advies helpt voorkomen dat u langer aan wanbetalende huurders vastzit dan strikt noodzakelijk is.

 

Vier redenen waarom ontruimen óók sociaal is

-    als je wanbetalers helpt, bijvoorbeeld door een deel van de huurachterstand kwijt te schelden, benadeel je huurders die wél netjes op tijd betalen.
-    hoe vervelend het ook kan zijn, ontruimen maakt een einde aan een periode van onzekerheid en vertwijfeling.
-    zeker in een krappe huurmarkt is het onrechtvaardig als wanbetalers goede huurwoningen bezet houden.
-    wanbetalers drijven de huurprijzen op voor andere huurders, want de business case moet sluitend blijven. 
 

Rex Pannekoek

gerechtsdeurwaarder en projectmanager bij Jongerius Huurdesk:

Wij blinken uit in sociaal incasseren en zijn doortastend waar nodig. Wij verdiepen ons in de huurder om te komen tot duidelijke afspraken, waarbij het niet nakomen van afspraken consequenties heeft voor de huurder en kan leiden tot ontruiming. Overigens zullen wij alles binnen de mogelijkheden doen om tot een oplossing, anders dan ontruiming, te komen.

Ontdek de toegevoegde waarde van Jongerius Huurdesk

Wij weten uit jarenlange ervaring hoe door preventief handelen, huurachterstanden geminimaliseerd kunnen worden. Onze praktische, betrokken en innovatieve aanpak leidt tot maximaal rendement én een afname van het aantal ontruimingen van soms meer dan 70 procent.

  • Vroegsignalering
  • Huisbezoeken
  • Van incasso tot executie en schuldbewaking
  • Segmenteren & Dataverrijking
  • Akte van constatering
  • Debiteurenbeheer
  • Detachering
     

Lees meer

Meer weten of contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.