Over Jongerius

Jongerius is een deurwaarderskantoor gespecialiseerd in het voorkomen en incasseren van huurvorderingen en van vorderingen van de overheid en non-profit instellingen. Het team van Jongerius bestaat uit ruim 40 medewerkers, onder wie 7 gerechtsdeurwaarders en 3 juristen.

 

Wie zijn wij?

Jongerius Overheid legt zich toe op de incasso van overheidszaken, onder andere voor het CJIB, DUO, UWV. En is al jaren toonaangevend in aanpak en prestaties .

Dit geldt ook voor Jongerius Huurdesk, onze afdeling die gespecialiseerd is in huurincassozaken van woningcorporaties, commercieel vastgoed en vastgoedbeheerders/propertymanagers.  Jongerius Huurdesk verzorgt niet alleen de incasso, maar biedt ook producten en diensten om structureel en systematisch het betaalgedrag van huurders te verbeteren.

Incasseren is ons vak, en dat doen we met passie. Daarbij staat maatwerk voor de klant en een persoonlijke benadering van de debiteur centraal. Wij houden van korte en informele communicatielijnen zodat we snel en effectief voor u aan de slag kunnen. Samen met u gaan we voor het beste resultaat.

 

Resultaat telt

Bij Jongerius komen juridische dienstverlening en efficiënt incassobeleid samen. Onze klanten zijn gebaat bij een betrouwbaar en doortastend deurwaarderskantoor. Met kennis van zaken en oog voor de belangen van alle betrokken partijen. Wij brengen de dialoog op gang en zorgen dat we tot een constructieve oplossing komen. Dat werkt helder en levert het beste resultaat op.

Jongerius Huurdesk gaat verder
Wij geloven dat huurincasso verder gaat dan de huurder wijzen op diens betalingsverplichting. Jongerius Huurdesk ontzorgt woningbouwcorporaties en vastgoedorganisaties dan ook volledig in de huurincasso. In de breedste zin. Van vroegsignalering en debiteurenbeheer tot incasso en ontruiming. Wij zetten al onze kennis en middelen in om huurwoningen goed en betaalbaar te houden. Voor verhuurders én huurders.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jongerius wil een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren. Dit doen wij onder meer met sponsoring van maatschappelijke organisaties. En door verantwoord om te gaan met het milieu.

Energieneutraal kantoor 
Het kantoor van Jongerius is in 2015 volledig verbouwd tot een energie-neutraal kantoor. Hiertoe zijn veel innovatieve technieken toegepast zoals een warmtepomp, clima-level vloerverwarming, led-verlichting waardoor we met onze 250 zonnepanelen volledig zelfvoorzienend zijn. Wij scheiden ons afval, werken zoveel mogelijk papierloos en onze deurwaarders rijden in hybride auto’s.  

Compassion
Compassion helpt kinderen in armoede op elk gebied vooruit. Met zorg voor verstand, lichaam, hart en geest draagt Compassion eraan bij dat de kinderen in het sponsorprogramma zich gezond ontwikkelen. Zodat ze opgroeien tot zelfredzame volwassenen die op hun beurt de gemeenschap waarin zij leven kunnen veranderen. Jongerius sponsort via Compassion 12 kinderen in Ecuador en Rwanda.

Matchpoint
Jongerius is lid van Matchpoint. Matchpoint slaat bruggen tussen ondernemers in Amersfoort kwetsbare, vaak onzichtbare groepen in de samenleving zoals ouderen, daklozen en mensen met een beperking. Brengt zinvolle ontmoetingen tot stand en gezamenlijke activiteiten. Zo draagt deze organisatie eraan bij dat mensen meer naar elkaar omkijken.

Erkend Leerbedrijf

Al meer dan een decennium fungeert Jongerius Gerechtsdeurwaarders/Juristen/Incasso als erkend leerbedrijf voor gedreven MBO-studenten (hoofdzakelijk zakelijk-juridische dienstverlening). Wij trachten studenten tijdens hun stageperiode op alle facetten van ons beroep in te zetten, waarbij het uiteindelijke doel is dat de student als zelfstandig incassomedewerker aan de slag kan.

Ook gaan de stagiaires herhaaldelijk mee op “route” met de deurwaarder om zo ook dit aspect van het werk te ervaren. Tijdens de stageperiode is er een continue ondersteuning en is er ook ruimte om aan schoolzaken te werken. Voor ons is deze balans van groot belang.  Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om stagiaires in dienst te nemen en hen klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Leuk te vermelden is dat een aantal stagiaires na het behalen van hun diploma bij ons in vaste dienst zijn getreden.

Klachtenregeling

Bent u niet tevreden over hoe Jongerius uw opdracht uitvoert of heeft u een andere klacht? Neemt u dan contact met ons op, zodat wij het samen kunnen oplossen.
 

Meer weten of contact opnemen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.