Het oplossen van uw schuldenprobleem

Het oplossen van uw schuldenprobleem

Niemand wil schulden hebben. U zet al een belangrijke stap naar een schuldenvrij leven door het lezen van deze informatie! Hier vindt u verschillende manieren om te beginnen met het oplossen van uw schuldenprobleem. Neem gerust contact met deze mensen op of met ons. We helpen u graag. 

Algemene hulp bij schulden

inzicht in uw financien

Uw huishoudboekje

Misschien vindt u het lastig om overzicht in uw geldzaken te krijgen. Of weet u niet precies hoeveel geld u per maand uitgeeft. Dan zijn er meerdere mogelijkheden: 

  • Schuldhulpmaatje of Humanitas
    Er komt een vrijwilliger bij u thuis die u graag helpt. Samen kunt u een overzicht maken van uw inkomsten en uitgaven. Ook krijgt u tips hoe u misschien nog wat geld kunt besparen. Of u krijgt tips hoe u juist meer geld kunt ontvangen door bijvoorbeeld samen te kijken of u de toeslagen waar u recht op heeft al bij de Belasting-dienst heeft aangevraagd. 
  • fiKks
    Via de fikKs-app bent u (digitaal) verbonden met een vrijwilliger (buddy) voor (anonieme) hulp op afstand. Zo kunt u betalingsachterstanden oplossen of eenvoudiger de eerste stap naar professionele hulp te zetten. 

Het gemeenteloket

Uw gemeente helpt

Neem voor hulp bij schulden contact op met uw gemeente. Uw gemeente is verplicht u te helpen. Zij helpen u zelf met uw schuld of hebben dit uitbesteed. Dan kunnen ze u verwijzen naar de juiste plek. Onderneem snel actie. Schuldenproblemen kunnen erg ingewikkeld zijn, maak gebruik van de hulp die er is! Vraag aan uw gemeenteloket welke mogelijkheden er zijn. 

Timing uitzendbureau

Hulp bij het vinden van werk

Wij hebben een bijzondere samenwerking met Timing uitzendbureau. Als u zonder werk zit, maar wel graag wilt werken dan kan Timing u binnen 3 dagen aan een baan helpen, gegarandeerd. Neem contact met ons op en wij verbinden u rechtstreeks door naar de betreffende afdeling van Timing! 

Snel inzicht in uw persoonlijke situatie bij Jongerius

compleet overzicht

Mijn jongerius.nl

Op Mijn Jongerius.nl vindt u een overzicht van uw financiële situatie. Als u bij ons een dossier heeft, kunt u op Mijn Jongerius.nl precies zien wat uw openstaande facturen zijn. Ook ziet u welke betalingsregelingen zijn afgesproken, wanneer iets betaald moet worden en wat al betaald is. Handig en overzichtelijk. 

eenvoudige berekening

Uw beslagvrije voet

Als er beslag gelegd wordt op uw inkomsten wordt een gedeelte van uw salaris of uitkering aan ons overgemaakt. Zo lost u schulden af. Het gedeelte van uw inkomsten dat u zelf krijgt en waarop geen beslag gelegd mag worden heet de beslagvrije voet. U kunt deze beslagvrije voet zelf berekenen. 

een uniek programma

Financial care

Onze medewerkers van het Financial Care Team bieden een luisterend oor aan mensen die vaak meerdere schulden hebben. Ze komen bij de mensen thuis om een beeld te krijgen van de persoonlijke en financiële situatie. Zo kunnen ze beter helpen of doorverwijzen naar (schuld)hulpverlening.