In 5 stappen naar een schuldenvrije toekomst

In 5 stappen naar een schuldenvrije toekomst

stap 1

Kom in actie

U heeft een bericht van ons ontvangen dat u nog iets moet betalen. Als u niets doet loopt de rekening op, omdat er extra kosten bijkomen. Dan wordt het steeds lastiger om te betalen. Dat kunt u voorkomen door nu in actie te komen. Het begin is er al, want u kijkt op onze website! Weet dat de meeste bedrijven graag afspraken met u maken om in gedeelten te betalen of desnoods op een later moment. 

stap 2

Maak een overzicht

Probeer een overzicht te maken van al uw uitgaven en kosten en uw inkomsten en alle openstaande rekeningen. Als u het lastig vindt om dit te maken, vraag dan hulp aan familie of vrienden. Of gebruik bijvoorbeeld de FIKKS-app. Iemand van Schuldhulpmaatje.nl wil u ook graag helpen of vraag hulp bij uw Gemeente. 

stap 3

Ga plannen

Met behulp van het overzicht kunt u nu gemakkelijk zien hoeveel geld u per maand overhoudt en welk bedrag u dus kunt gebruiken om de openstaande rekening(en) mee af te lossen. Soms blijkt uit het overzicht dat er geen geld is om af te lossen. Dan moet u onderzoeken of u kunt bezuinigen op bepaalde kosten en/of dat uw inkomsten omhoog kunnen door bijvoorbeeld meer te gaan werken.

stap 4

Maak afspraken

Neem met alle bedrijven contact op die nog geld van u krijgen. Bespreek met hen het plan dat u gemaakt heeft om de rekeningen af te lossen. Vaak zijn de bedrijven blij dat u begint met aflossen en kunt u in gedeeltes betalen. Neem ook contact op als u op dit moment niets kunt aflossen. Het is belangrijk dat die bedrijven dat weten. Misschien vinden ze het goed dat u later begint met betalen. 

stap 5

Leef schuldenvrij

U heeft met iedereen contact opgenomen en afspraken gemaakt. Nu is het van belang dat u de afspraken nakomt. Iedere maand dat dit lukt is een stap dichterbij een schuldenvrij leven. Dat geeft opluchting en heel veel vrijheid!