Campagne ‘bellen is oplossen’

Campagne ‘bellen is oplossen’

De KBvG start opnieuw met de campagne ‘bellen is oplossen’. De campagne vond eerder dit jaar plaats in april en wordt wegens het succes daarvan herhaald. De KBvG wil – namens haar leden/gerechtsdeurwaarders – burgers en ondernemers wederom stimuleren snel te bellen om betalingsproblemen op te lossen. Door te bellen met de gerechtsdeurwaarder kan men de situatie bespreken en kan er een passende oplossing worden gezocht; dat voorkomt dat hun schulden onnodig verder oplopen.

De financiële gevolgen van de coronacrisis beginnen voor veel burgers en ondernemers zichtbaar te worden. Mkb-ondernemers die ineens hun omzet zien wegvallen, zzp’ers met een lege werkagenda maar ook particulieren die zonder werk zitten: velen van hen hebben nog nooit met een gerechtsdeurwaarder te maken gehad. En hoewel het vaccin inmiddels ook Nederland heeft bereikt is het einde van de crisis helaas nog niet in zicht en ontstaan er nog steeds nieuwe schulden ten gevolge van de coronacrisis.  

Daarom is de KBvG de campagne ‘bellen is oplossen’ opnieuw gestart op maandag 11 januari 2021 en wordt de campagneboodschap weer uitgezonden op de publieke omroepen. Naast deze radiospotjes bestaat de campagne uit een website www.bellenisoplossen.nl en een campagneboodschap op sociale media. Met de campagne willen gerechtsdeurwaarders mensen stimuleren snel te bellen met de gerechtsdeur-waarder zodat de situatie besproken en opgelost kan worden. Dat voorkomt ook dat de schuld verder oploopt.