Jongerius: toonaangevend & innovatief maatwerk

Jongerius: toonaangevend & innovatief maatwerk

Jongerius is een incassobureau en deurwaarderskantoor dat gespecialiseerd is in op een sociaal verantwoordelijke manier huurvorderingen en vorderingen van de overheid en non-profit instellingen te incasseren, maar vooral ook te voorkomen. Het team van Jongerius bestaat uit ruim 40 medewerkers. Jongerius streeft naar een optimale samenwerking om de nationale schuldenproblematiek te verkleinen en mensen een schuldenvrij bestaan te kunnen laten ervaren. 

meer dan incasseren

Wie zijn wij?

Jongerius Overheid legt zich toe op de sociaal verantwoorde incasso van overheidszaken, onder andere voor het CJIB, DUO en UWV. Wij zijn al jaren toonaangevend in onze aanpak en prestaties en zijn voortrekkers van het sociaal verantwoord incasseren. Wij noemen onze manier van werken daarom Jongerius Verantwoord Incasseren, waarbij positief in verbinding staan met de klant-debiteuren voor ons het belangrijkst is en tot betere betalingen leidt. 

Dit geldt ook voor Jongerius Huurdesk, onze afdeling die gespecialiseerd is in huurincassozaken van woningcorporaties, commercieel vastgoed en vastgoedbeheerders/propertymanagers. Jongerius Huurdesk verzorgt niet alleen de incasso, maar biedt ook producten en diensten om structureel en systematisch het betaalgedrag van huurders te verbeteren. Ook dit kan alleen door Jongerius Verantwoord Incasseren en het continu positief contact zoeken met de huurder. 

Wij geloven dat huurincasso verder gaat dan de huurder wijzen op diens betalingsverplichting. Jongerius Huurdesk ontzorgt woningbouwcorporaties en vastgoedorganisaties dan ook volledig in de huurincasso. Van vroegsignalering en debiteurenbeheer tot incasso en ontruiming. Wij zetten al onze kennis en middelen in om huurwoningen goed en betaalbaar te houden. Voor verhuurders én huurders. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ben jij onze nieuwe collega?

Werken bij Jongerius

Wij verwelkomen zowel nieuw talent alsook doorgewinterde incassomedewerkers bij Jongerius. 

Onze organisatie wordt gekenmerkt door een open en informele werksfeer, betrokken collega’s en kwaliteit in onze dienstverlening. Denk jij een interessante aanvulling te zijn binnen het team van Jongerius? Twijfel dan niet en bekijk onze vacatures. 

keurmerk svi

Sociaal Verantwoord Incasseren

Incasso-ondernemingen en gerechtsdeurwaarders worden regelmatig gezien als veroorzaker en/of vergroter van leed en overlast bij klant-debiteuren. Helaas is dat niet altijd onterecht opgemerkt. 

Wij geloven in een incassoaanpak die mensen in hun waarde laat en waarbij rekening gehouden wordt met de financiële positie van de klant-debiteur. Wij hebben oog voor zowel het belang van de schuldeiser als ook voor het belang van de klant-debiteur. Wij zorgen altijd voor een positief contact met de klant-debiteur. 

Het keurmerk SVI is voor klant-debiteuren een waarborg voor een correcte en oplossingsgerichte benadering vanuit Jongerius. Het is vanzelfsprekend dat de bereidheid tot- en de medewerking aan een oplossing door klant-debiteur eveneens van essentieel belang is. 

Onze sociaal verantwoorde manier van incasseren is onderdeel van ons DNA en noemen we Jongerius Verantwoord Incasseren (JVI). JVI is voor ons de manier om mensen weer een schuldenvrij bestaan te geven en om voor onze opdrachtgevers een gezonde financiële positie te creëren. 

iso 9001:2015

Certificering

Als professionele dienstverlener met een scherp oog voor kwaliteit heeft Jongerius medio 2018 een uitgebreide audit voor de ISO norm 9001:2015 door TÜV Rheinland succesvol doorlopen en het bijhorende certificaat ontvangen. 

Deze internationale norm bevordert een procesbenadering bij het ontwikkelen, implementeren en verbeteren van de doeltreffendheid van een kwaliteitsmanagementsysteem. Een en ander met het doel de klanttevredenheid te verhogen door te voldoen aan de eisen van de klant. 

De consequente toepassing van een efficiënt kwaliteitsmanagementsysteem verzekert onze klanten – én de klanten van onze klanten – van adequate, moderne dienstverlening waarbij continu aandacht is voor verbetering van processen. Dienstverlening met oog voor ieders belangen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

onze bijdrage aan de samenleving

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Jongerius wil een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren. Dit doen wij onder meer met sponsoring van maatschappelijke organisaties. En door verantwoord om te gaan met het milieu. 

  • Energieneutraal kantoor
    Het kantoor van Jongerius is in 2015 volledig verbouwd tot een energie-neutraal kantoor. Hiertoe zijn veel innovatieve technieken toegepast zoals een warmtepomp, clima-level vloerverwarming, led-verlichting waardoor we met onze 250 zonnepanelen volledig zelfvoorzienend zijn. Wij scheiden ons afval, werken zoveel mogelijk papierloos en onze deurwaarders rijden in hybride auto’s. 
  • Compassion
    Compassion helpt kinderen in armoede op elk gebied vooruit. Met zorg voor verstand, lichaam, hart en geest draagt Compassion eraan bij dat de kinderen in het sponsorprogramma zich gezond ontwikkelen. Zodat ze opgroeien tot zelfredzame volwassenen die op hun beurt de gemeenschap waarin zij leven kunnen veranderen. Jongerius sponsort via Compassion 12 kinderen in Ecuador en Rwanda.