Samenwerking tussen Timing en Jongerius Gerechtsdeurwaarders

Jongerius en Timing slaan de handen in een. Niet om uitzendkrachten in te huren, maar om mensen met schulden aan werk te helpen. Van beslaglegging naar een baan!

Na de reeds bestaande samenwerking tussen Timing en het landelijk opererend deurwaarderskantoor GGN zijn we nu een nieuwe regionale samenwerking aangegaan voor de regio Midden-Nederland met deurwaarderkantoor Jongerius: “als deurwaarder komen wij meestal in beeld als er rekeningen niet betaald zijn. Maar we willen lang niet altijd alleen maar beslag leggen of geld halen. Liefst zien wij dat de mensen ook op de lange termijn uit de geldproblemen zijn. Dat kan bijvoorbeeld met een baan!”

Samenwerking
De deurwaarders van Jongerius komen vaak mensen tegen die wel willen betalen, maar het simpelweg niet kunnen. Ze overzien de situatie niet en daardoor wordt werken een drempel naast alle zorgen die ze al hebben. Door de samenwerking tussen Jongerius en Timing, wordt deze drempel verlaagd. Tijdens een bezoek aan de debiteur, of een telefonisch gesprek wordt ingezoomd op de persoonlijke situatie. Wanneer blijkt dat degene geen werk heeft, maar dit wel graag zou willen, wordt het telefoonnummer van Timing aangereikt. Er wordt naar Timing gebeld of doorverbonden en binnen drie werkdagen wordt een vrijblijvende intake ingepland. Er zit weinig tijd tussen het gesprek met de deurwaarder en het intake gesprek met Timing. Dit om de motivatie zo hoog mogelijk te houden, voordat er beren op de weg komen.

Fred Timmerman Algemeen directeur van Jongerius: “we vinden het belangrijk om met een oplossing te komen i.p.v. enkel geld te incasseren, omdat het onze overtuiging is dat een leven zonder geldzorgen mensen vrij en gelukkiger maakt. Om hieraan een bijdrage te leveren maakt ons werk extra relevant. Daarom hebben we een eigen Financial Care Team opgericht en zoeken we samenwerkingsverbanden met instanties als Timing, en met initiatieven zoals Fikks. Hierdoor kunnen we de mensen net dat zetje in de goede richting geven die ze nodig hebben”.

Eerste succes al geboekt!
De samenwerking is 14 november jl. van start gegaan en het eerste succes is al geboekt! Tijdens een deurwaarderbezoek gaf een meneer aan momenteel geen werk te hebben, zijn contract bij zijn vorige werkgever was niet verlengd wegens schulden. Jongerius heeft meneer in contact gebracht met Timing. Na een intake gesprek ging de intercedent voortvarend aan de slag om voor meneer een passende baan te vinden. Hij is inmiddels met veel plezier weer aan het werk!

Duurzame plaatsing
Omdat de kandidaten niet altijd uit een eenvoudige situatie komen, wordt hen direct bij de start een traject aangeboden waarmee hulpverlening kan worden ingezet. Denk hierbij aan budgetcoaching of een leefstijlcoach. Zo kan de plaatsing ook duurzaam worden en hoeven de financiële problemen niet direct te leiden tot uitval van de kandidaat.